ПЕРУ, БОЛИВИЯ И КАРАКАС

ПЕРУ, БОЛИВИЯ, КАРАКАС, о-в МАРГАРИТА и водопадът АНХЕЛ
ЛИМА – ПИСКО – ПАРАКАС – БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ – НАСКА – АРЕКИПА – КОЛКА КАНЬОН – ПУНО – езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКО – КУСКО – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ – МАЧУ ПИКЧУ – ЛИМА – КАРАКАС – о-в МАРГАРИТА – Национален парк „КАНАЙМА” - водопадът АНХЕЛСАМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 21 дни

Промоционална цена: 9 355 лв
Стандартна цена: 9 455 лв /с вкл. лет.такси/


1 ДЕН – 22.03.2019
Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет София – Мадрид с „Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 23.55 ч. – международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 15.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.

2 ДЕН – 23.03.2019 ЛИМА/ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС
Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.

3 ДЕН – 24.03.2019 ПАРАКАС/БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/ НАСКА
Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

4 ДЕН – 25.03.2019 НАСКА/АРЕКИПА
Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. (около 10 часа) на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

5 ДЕН – 26.03.2019 АРЕКИПА/КОЛКА КАНЬОН
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

6 ДЕН – 27.03.2019 Закуска.
За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до обяд. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно.
(За екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията)

7 ДЕН – 28.03.2019 ПУНО/ ЛА ПАС
Закуска. Рано отпътуване към границата с Боливия (06:00ч.). Посещение на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Връщане към градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата с Черната Мадона, едно от най-значимите католически поклоннически места в Латинска Америка и централния площад. Отпътуване към Ла Пас през боливийското пристанище Чуа на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пътуване към Ла Пас (между три и четири часа). Настаняване и нощувка в Ла Пас.

8 ДЕН – 29.03.2019 ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО
Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.

9 ДЕН – 30.03.2019 ПУНО/КУСКО
Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Настаняване и нощувка в Куско.

10 ДЕН – 31.03.2019 КУСКО
Закуска. Панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително) и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

11 ДЕН – 01.04.2019 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ
Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Оянтайтамбо.

12 ДЕН – 02.04.2019 МАЧУ ПИКЧУ
Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.

13 ДЕН – 03.04.2019 ЛИМА
Закуска. Трансфер до летището. Вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд - обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Настаняване в хотел и нощувка в Лима.

14 ДЕН – 04.04.2019 ЛИМА
Закуска. Пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Свободно време. Нощувка в Лима.

15 ДЕН – 05.04.2019 КАРАКАС
Закуска. В 08.00 ч. – трансфер до летището. Международен полет Лима - Каракас в 10.25 ч. Пристигане в Каракас в 14.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Каракас.

16 ДЕН – 06.04.2019 КАРАКАС
Закуска. Следва обиколка на Каракас: площад Боливар, църквата „Иглезия”, в която през 1593 г. Симон Боливар е бил обявен от народа за освободител, „Каза Натал” – родната къща на Боливар, националният герой на Венецуела, Националния Пантеон, музея ”Quinta Ananco” – чудесен пример за колониaлен музей, Сградата на Парламента „Capitolie Nacional” и др. Свободно време. Нощувка в Каракас.

17 ДЕН – 07.04.2019 ОСТРОВ МАРГАРИТА
Закуска. В 10.40 ч.– полет Каракас – Порламар, о-в Маргарита. Пристигане в 11.30 ч. Остров Маргарита е венецуелски остров, в южната част на Карибско море, разположен почти на екватора. Островът е открит от Христофор Колумб и е наречен в чест на принцеса Маргарита Австрийска. Трансфер до хотел и настаняване на база Аll inclusive. Обяд. Свободно време с възможност за плаж. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита.

18 ДЕН – 08.04.2019 ВОДОПАДЪТ АНХЕЛ
Закуска. Екскурзия до Националния парк „Канайма”. Сутринта – тръгване от хотела и полет от остров Маргарита до Канайма – ще летите над водопада Анхел и ще се приземите в близост до лагуната Канайма. Разглеждане на лагуната Канайма, водопадите Auyantepuy и испанска крепост, построена между 1662 и 1684 г. В този незабравим ден Ви предстои да видите и водопада Анхел – най-високият водопад на земята (1054 м.), разположен е на река Чурун, малък приток на река Ориноко, на територията на Венецуела. (Наречен е на името на Джеймс Ейнджъл, американски пилот който го „открива“ на 16 ноември 1933 г. и го прави известен в целия свят.) Вечерта – полет до остров Маргарита. Вечеря и нощувка на о-в Маргарита.

19 ДЕН – 09.04.2019 ОСТРОВ МАРГАРИТА
Закуска. Свободен ден на остров Маргарита с възможност за плаж. Обяд, вечеря и нощувка на о-в Маргарита.

20 ДЕН – 10.04.2019
Закуска. В 12.20 ч. – полет Порламар – Каракас. Пристигане в Каракас в 13.10 ч. В 18.40 ч. – самолетен полет Каракас – Париж.

21 ДЕН – 11.04.2019
Кацане в Париж в 10.30 ч. сутринта. В 18.35 ч – самолетен полет Париж – София. Кацане на летище София в 22.20 ч.


В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
• самолетни билети за всички международни полети: София – Мадрид – Лима;
Лима - Каракас; Каракас – Париж – София;
• самолетни билети за вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;
• летищни такси за международните полети - 1 066 лв/ 545 евро (20.01.2018 г.); - подлежат на потвърждение
• летищни такси за вътрешните полети Куско – Лима и Каракас – Порламар – Каракас;
• самолетни билети за вътрешния полет от остров Маргарита до Канайма и обратно;
• трансфери летище – хотел – летище;
• 13 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
• 2 нощувки със закуски в хотели 3* в Каракас;
• 3 нощувки в хотел 4* на база Аll inclusive на остров Маргарита;
• (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
• билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (10-ти ден);
• пътуване с лодка до Балестовите острови (3-ти ден);
• двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (3-ти ден);
• полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (3-ти ден);
• пътуване с катамаран през езерото Титикака, обяд на борда и разглеждане на Острова на Слънцето (7-ми ден);
• разходка с лодка по езерото Титикака (9-ти ден);
• пътуване с влак до Мачу Пикчу (12-ти ден);
• еднодневна екскурзия до Националния парк „Канайма” с разглеждане на водопада Анхел с вътрешен полет (с местен екскурзовод на англйски език) - 18-ти ден;
• входовете на всички археологични паркове и музеи;
• наземен транспорт с туристически автобус и влак;
• екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод (с превод на български език) в Перу и Каракас;
• такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 140 лв.

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
• персонална такса при полетите Куско – Лима и Лима – Каракас (при напускане на Перу) - около 15 щ.долара (в местна валута – плаща се на място);
• персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ долара) -
в местна валута, плаща се на място (3-ти ден);
• виза за Боливия – 100 щ. долара – издава се и се заплаща на място при влизане в страната
• екскурзията до остров Маргарита и водопада Анхел не включва водач от ТА „2М-КО”. Доплащането за придружаващ водач е 130 евро на човек;
• медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 47 лв (за лица до
70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 94 лв;
• допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;

допълнителни мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на „2М-КО”:
• екскурзия до Колка канъон (6-ти ден) - 135 щ. долара (за група от 4 – 6 човека) –
- 90 щ.долара (за група от 7 – 12 човека)
• посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (плаща се в офиса на ТА „2М-КО”).- 10-ти ден;
допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
• вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - плаща се на място (10-ти ден);
• посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - (12-ти ден).

  • Забележки:
1 Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на ТА.
5. Категоризацията на хотелите в Перу, Боливия и Венецуела не съответства на
критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. ТуристическаТА агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
3. По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
15-25 щ. долара.
4. Цените 9 355 лв/9 455 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 998 лв.

  • Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и подлежат на актуализация.

5. Начин на плащане:
- в брой (в офиса на);
- по банков път


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 000 лв


ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 9 355 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 9 ЧОВЕКАСЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 285 ЛВ

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 9 455 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 9 ЧОВЕКАСЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 285 ЛВ


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
1 снимка (3/3 см. на бял или светъл фон) - за виза за Боливия;
банкова сметка - извлечение;- (издадено на английски език, или преведено от оторизиран преводач)
За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето
им да пътува в чужбина.

Информация за хотелите (или подобни):
Лима – QP Hotels Lima https://www.qphotels.com/hotel/lima

Паракас – Hotel Gran Palma www.hotelgranpalma.com/

Наска – Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis http://nascaoasis.com/

Арекипа – Hotel Esmeflo www.hotelesmeflo.com

Янке (Чивай) – Hotel Pozo del Cielo www.tradicioncolca.com

Пуно – Hotel Balsa Inn www.hotelbalsainn.com/

Куско – Hotel Casa-Andina www.casa-andina.com/classic-cuzco-catedral/

Олантайтамбо – Hotel Tunupa Lodge http://tunupa-lodge.com/en/index.php

Каракас – Hotel Prezident Caracas http://www.hotelpresidentcaracas.com/

о-в Маргарита – Hotel Punta Blanca http://www.galahotels.com/detail.aspx?HotelId=92499

Маргарита е наречена "Перлата на Карибско море". Има няколко легенди за произхода на името и „Маргарита". Според някои, Маргарита в превод означава перла и е наречена така, понеже местното население добивало голямо количество перли по крайбрежието на острова. Според друга версия, островът е кръстен на кралица Маргарита Австрийска.

Паметници на културата на индианците на острова отдавна не съществуват. Интересното културно наследство от време на испанската колонизация са крепостта Санта Роса, Ла Асунсион, крепостта Ла Галера в Хуан Гриего и Ла Каранта в Пампатар, църквите Вирхен дел Вайе, Сан Николас де Бари в Порламар, и също така много сгради в столицата Асунсион. Интересно е и посещението на Нуева Кадис - първото испанско поселение на о-в Кубагуа.
Развитието на Маргарита от бананов остров до главен туристически център на Венецуела е станало за последните 20 години. Политическите изменения в страната, обявяването на Маргарита за безмитна зона, все още ниските цени на недвижими имоти, както и черния курс на твърдата валута, са направили Маргарита достъпна за почти всеки европеец. Островът е и предпочитано място за имиграция на много европейци, защото е идеален за цялото семейство, както и за развиване на малък до среден бизнес. От 380 000 население на острова около 11 000 са европейци, поне още толкова американци, а да не говорим за имигрантите от Китай, Близкия Изток и Русия.

Лекари, болници мултиезикови частни училища, паркове за отдих и развлечения - всичко е в услуга на постоянно живеещите тук. Международното летище предлага нескъпи полети до Маями, Богота, Аруба, Гренада, както и до високопланинските райони на Венецуела. В супермаркетите може да намериш всичко, от което се нуждаеш. Изборът е огромен.
360-те слънчеви дни в годината са мечтата на много пътешественици. Средната температура на въздуха, която е 27 градуса на сянка (на водата - 25 градуса) и постоянния свеж бриз от морето създават този приятен климат.


Остров Маргарита е зона, свободна от урагани. Тук се намира третият по красота плаж в света - Плая ел Агуа, столицата на уинд-сърфинга - плажа Ел Яке, а през 2006 г. островът бе обявен за 5-ия най-популярен курорт в света.