Индийски океан - Остров Мавриций

Райско кътче, незабравима почивка ...
Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 km източно от Мадагаскар. Освен остров Мавриций, републиката включва островите: св. Брендън, Родригес и Агалега. Островите са с вулканичен произход. Остров Мавриций е открит през 1513г. от португалски мореплаватели.

Климат - тропичен, морски
Средни температури - януари (26°С); юли - (14-18,5°С)
Официален език - английски език

Столица - Порт Луис
Най-голям град - Порт Луис
Валута - Марицийска рупия (MUR)
Население - 1 230 602 души (2004)
Религия – християни - 31,7%, мюсюлмани - 16,2%, индуисти - 49,1%, будисти - 2,0%Часова зона UTC -5
Часова зона UTC +4
Телефонен код +230
Internet TLD .mu


Интересни забележителности са Кралската Ботаническа градина, резерватът Domaine du Chausseur, старата столица на острова Mahebourg с морският музей, равнината Champagne в Chamarel, паркът Casela Bird с 2500 птици от 140 различни видове.
Парк Франсоа Легуа
Крайния остров Родригес и намиращия се на него парк Франсоа Легуа (Parc Francois Leguat). Тук на живеят повече от 2000 костенурки, както и десетки други местни видове животни и растения. В парка има и малък музей, разказващ историята на острова, както и няколко пещери.
Централният пазар в Порт Луи
Централният пазар в град Порт Луи е прочуто място за търговия и живот още от викториански времена. Тук ще откриете всичко – от сувенири до пресни плодове и зеленчуци, пъстър живот, шум и интересни хора. Добра идея е да се пазарите.
Водопадите Тамарин
Водопадите Тамарин си заслужават да бъдат посетени – намират се на централното плато, близо до селцето Енриета. Смятани са за труднодостъпна дестинация, но си наемете гид и се пригответе за малко изкaчване – гледката си заслужава!
Ле Морн Брабан
Още един начин да поддържате форма – направете преход през скалистия полуостров Ле Морн Брабан в най-югозападната част на острова. Час и половина преход и ще бъдете възнаградени със спираща дъха гледка.
Любопитния кът в Шамарел
Любопитният кът (Curious Corner of Chamarel) в град Шамарел е неочаквана атракция наМавриций, която предлага разходка сред оптически илюзии, трикове и други заигравки за мозъка, като например обърната с главата надолу стая.


С нас можете да получите екслузивни оферти за всички категории хотели през цялата година!

Най-доброте предложения и цени можем да предложим за хотели :


Constance Belle Mare Plage
https://www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/mauritius/belle-mare-plage/

Shangri-La's Le Touessrok Resort & Spa
http://www.shangri-la.com/mauritius/shangrila/

Oberoi
http://www.oberoihotels.com/hotels-in-mauritius/

Four Seasons Resort Mauritius at Anahita
http://www.fourseasons.com/mauritius/

LUX* Resorts & Hotels
http://www.luxresorts.com/