Дубай

Дубай - процъфтяващ като основния търговски център на Средния Изток
Привлекателна туристическа дестинация, която не може да бъде сравнена с никой друг град в света. Преди 50 години е било пустиня, днес е оазис с много градини и паркове.

Население : 1,5 млн. Жители
Валута: Дирхам (AED), 1 дирхам = 0, 20 eвро

Работно време: Много магазини работят по 24 часа на ден, но има и такива, които затварят в 21:00 или 22:00 часа. В петък част от тях са затворени между 11:30 и 12:30 часа за молитви. На Рамадан работното време се променя.


Алкохол
Алкохолът е позволен в ресторантите и баровете на хотелите. На ресторантите извън хотелите е забранено да сервират алкохолни питиета.
Най - подходящо време за почивка е Дубай след септември до май месец. Температурите са около 30 С и влагата е минимална или изобщо отсъства.
Часовата разлика в ОАЕ е + 4ч. спрямо Грунуич или +2 ч. спрямо България.


Интересни места за посещение в Дубай :
Музей Дубай
Поместен е във внушителната крепост Ал-Фахиди (Al-Fahidi), построена през 1787 г., за да пази от морски набези тогавашното селце. Входни такси: 3 дирхами за възрастен и 1 дирхама за дете

Пустинно Сафари
Когато сте в Дубай, е задължително да си направите екскурзия с джип из пустинните дюни. Може даже да спрете и да се се докоснете до дивия свят на животните. По-вероятно е обаче шофьорите да се състезават по между си, преодолявайки стръмните склонове. Приключението от деня завършва с барбекю под звездите.
Пееещи фонтани
Пеещите и танцуващи фонтани се намират в езерото Бурж Халифа, разположено между едноименната сграда и Дубай Мол в административния център на Дубай. До тях лесно се стига с метро, а спирката на която се намират се казва “Burj Khalifa/Dubai Mall”

Абу Даби
Разстоянието от Дубай до Абу Даби е 130 километра и има редовни автобусни линии между двете емирства. Едно от най-интересните места там е Sheikh Zayed Grand Mosque - най-голямата джамия в ОАЕ и осмата по големина в света. Открита е за посещения през 2007 година и достъпът е свободен. Друга атракция в Абу Даби е хотел Emitares Palace https://www.kempinski.com/en/abudhabi/emirates-palace/, Ferrari World https://ferrariworldabudhabi.com/

С нас можете да получите екслузивни оферти за всички категории хотели през цялата година!

Най-доброте предложения и цени можем да предложим за хотели :

One & Only Royal Mirage
https://www.oneandonlyresorts.com/one-and-only-royal-mirage-dubai

The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina
http://www.westinminaseyahi.com/

Fairmont The Palm
http://www.fairmont.com/palm-dubai/

Atlantis The Palm
https://www.atlantisthepalm.com/hotel-rooms#

Anantara The Palm Dubai Resort
http://dubai-palm.anantara.com/