ЯПОНИЯ-ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

ЯПОНИЯ-ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК

В ПЕРИОДА Н АЗЛАТНАТА ЕСЕН

ПРОГРАМАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА

ПО МАРШРУТ: ОСАКА, ТОКИО И ХАКОНЕ


8 ДНИ/7 НОЩУВКИ

Потвърдена група - 15.10.2019 г.

Промо цена- 1920 евро

Стандартна цена- 2100 евро

Ден 01: Осака- пристигане

Пристигане в Осака, посрещане на летището от представител на местния ни партньор и трансфер до хотел в избрана категория. Свободно време за почивка, разходка по желание и нощувка.

Ден 02: Кобе

В този ден ще посетите: Пивоварна за саке- популярна японска напитка, наричана още „оризово вино“, която се получава чрез ферментиране на ориз, който се полира, за да се отстранят триците.
Пристанището на Кобе и забележителната пристанищна кула, с височина 108 м, разположена в парка „Мерикен“. Счита се за първата сграда в света с тръбна конструкция, която в резултат на своята уникална структура и форма, напомняща удължен японски барабан, е получила награда от Архитектурния институт на Япония през 1963 г.
Платформата за наблюдение предлага великолепна 360-градусова панорама. От тук посетителите могат да видят върховете на планината Роко, улиците на града, пристанището, както и островът „Аваджи“, залива Осака и района Сеншу в далечината. Впечатление прави и подът, изработен от специално стъкло, което дава възможност за поглед надолу от 75 м. височина над земята, както и таванът, който посредством специално вградени 7000 диода, създава ефекта на обсипано със звезди небе. В допълнение към всичко това има и магазин за сувенири, а самата платформа за наблюдение представлява въртящо се кафене, което прави пълна обиколка на всеки 20 минути, и позволява на посетителите да се насладят на несравними гледки към Кобе, докато релаксират с гореща напитка в ръка.
Дворецът „Химеиджи“ е вписан в книгата за най-заблежителните човешки творения за период от 4500г., а от 1993г. е под закрила на Юнеско. Строителството му започва презе средата на 14в., с основната идея да се изгреди стабилна крепост срещу нашествениците.Всеки следващ владетъл е оствил своя отпечатък върху него, като го разширявя и доразвива. Днес замъкът се състои от 83 майсторски изработени дървени постройки, и внушителна кула с височина 45м. Наричат го още “Замъка на бялата чапла“, както заради цвета, така и заради замисъла на архитектурата- сградите да наподобяват птица с разперени криле. В периода на цъфналите вишни дворецът е по-пленителен от всякога- хиляди турист се любуват на елегантните му кули на фона на хиляди млечнорозови вишневи дръвчета с нежен опияняващ аромат!
Тук са заснети сцени към филма за Джеймс Бонд, както и „Последния самурай“ с Том Круз.
Град Нанкинг (Nankin-machi)- т.нар „китайски квартал“ в Кобе, в който има изключително разнообразие от китайски ресторанти, магазини, както и един китайски храм и е смятан за една от основните туристически атракции в района.

Ден 03: Киото-Нара

В този ден ще видите: “Тодайджи” ("Великият източен храм") е будистки храмов комплекс, и един от най-известните и исторически значими храмове в Япония. Построен е през 752 г. като център на всички провинциални будистки храмове в страната, но постепенно ролята му става толкова голяма, че през 784 г. столицата бива преместена от Нара в Нагаока, за да се намали влиянието на храма върху правителствените дела.
Паркът „Нара“ е разположен в град Нара, в подножието на планината Уакакуса. Основан е през 1300г.и един от най-старите паркове в Япония, вписан в книгата с националните природни богатства на страната. Паркът е дом на над 1200 диви сърни, които се разхождат свободно и според шинто религията са смятани дори за пратеници на боговете. Животните са изненадващо култивирани, така че акожелаете можете да закупите от специалната храна, която се продава в парка и да ги нахраните- тя няма да откажат!
Пагодата „Киомизу“ е независим будистки храм в източния район на на Киото. Той е част от историческите паметници на античния Киото, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.
В този ден ще се запознаете по-отблизо и с традициите на ритуала „чаена церемония“
Киото е смятан за център на този ритуал. Почистването на чаените прибори, нежните движения в подаването на чашката, трите завъртания по посока на часовниковата стрелка преди да отпиете от нея – всичко това подсказва колко дълбоко е залегнала чаената церемония в дзен будизма...
Светилището „Ясака“, наричано някога „Гион“, е разположено в квартал Гион в Киото. Храмът включва няколко сгради, включително порти, основна зала и сцена.

Ден 04: Осака-Тойохаши

Замъкът „Осака“ (Осака-джо) е построен от хегемона Тоотоми Хидейоши, който управлявал Япония през втората половина на 16-ти век. Неговата обща площ е над 3000 кв.м., за което десетки хиляди хора са били мобилизирани ежедневно в строителството. Сградата е изградена на пет степени и едновременно с това е девететажна; непосредствено под самия покрив са изрисувани големи златни орнаменти на митично морско същество, a в коридорите има гравюри от чисто злато. Изключително впечатляваща е каменната стена в основата на замъка, в която се твърди, че има вградени около 40 000 скални къса. Легендата разказва, че васали на шогуна от всички части на Япония са се състезавали в пренасянето на големите скали, за да покажат своята лоялност към хегемона на Тоотоми.
Сградата „Умеда Скай“(Umeda Sky) e една от най-разпознаваемите забележителности в града. Състои се от две 40-етажни кули, които са свързани в горната си част чрез мостове и ескалатор като пресичат наподобяващото атриум пространство в центъра им.
Сградите разполагат с обсерватория на покрива, “Обсерватория- плаващата градина”, а в основата и може да видите гурме-уличка, пресъздаваща атмосферата на Осака от началото на 20-ти в.

Ден 5: Фуджи

„Вулканът Фуджи“ или Фуджи Сан на японски, се намира на островите Хоншу и е най-високия връх в Япония- 3776м. При ясно време може да севиди от столицата- Токио. Наречен е на будистката богиня на огъня- Фучи, и е смятан за най-свещената от трите свещени японски планини.
Будистите го почитат като врата към отвъдния свят, а последователите на древната японска религия- шинтоизъм вярват, че неговите скали, дървета и всички природни форми се обитават от богове и духове.
Вулканичната дейност тук е затихнала- последното изригване е било около 1707г., когато вулканичната пепел стигнала до Токио, отдалечен на 100км от вулкана. В днешно време кратерът е покрит почти през цялата година с гъста снежна покривка, с изключение на месеците юли и август, когато е най-подходящия период за изкачване до върха. По пътя до горе могат да се видят шинтоистки светилища, будистки храмове и множество „тори“- (на японски) - външен декоративен портал, характерен за традиционната японска архитектура. Обикновено се поставя на входа или във вътрешността на шинто храмовете, и символизира границата между светското и свещеното пространство.
„Ошино Хакаи“ (Oshino Hakkai) е туристически комплекс с осем езера в близост до вулкана, които се захранват със сняг от склоновете планината Фуджи. Снегът се филтрира през порестите слоеве от лава над 80 г., което води до много чиста изворна вода, почитана от местните жители.

Ден 06: Хаконе- Йокохама

Хаконе е планински град, разположен в японския национален парк „Фуджи“, известен с курортите си с горещи извори (онсен) , с живописния изглед към емблематичния вулкан Фуджи, въжената линия над долината Овакудани, храмът „ Хаконе“, както и едно Шинто светилище с червена порта- „тори“ и с изглед към езерото Аши. През този ден ще направите кратък круиз по езерото Аши, ще научите много интересни факти и за района, а също така може да закупите „естествено боядисани“ яйца в горещите гейзери.
„Санкейен“ (Sankeien) е типична градина в японски стил, проектирана и оформена от Санкей Хара- богат бизнесмен в копринената търговия. Той реконструира сгради от историческо значение от места като Киото и Камакура в тази градина, която отваря врати за посетители през 1906 г. В градината, чиято площ се простира на 175 000 ㎡, са пресъздадени седемнадесет стари сгради с висока историческа стойност, които са подредени умело в хармония със сезонните промени на естествената природа.
„Минато Мираи 21“ е основен център за бизнес, шопинг и туризъм. На територията му има няколко големи хотела, офис- кули, музеи на изкуствата, множество кафенета и магазини в търговски центрове и по централната търговска улица.

Ден 07: Токио

Светилището „Асакуса“ (Asakusa-jinja) е един от най-известните шинтоистки храмове в града, разположен в района на Асакуса в Токио, Япония. Познат е още и като „Санджа-сама“ (Светилище на тримата богове), което е част от по-голямо групиране на свещени сгради в района - „Сенсо Джи“(Senso-ji) - най-стария и един от най-значимите храмове в Токио, в чието съседство има пететажна пагода, светилището „Шинто“, както и много магазини с традиционни стоки, разположени на търговската улица „Накамисе“.
Токийския императорски дворец („Imperial Residence") е основното жилище на Императора на Япония. Разположен е в красив парк в Токио и включва главния дворец, частните жилища на Имперското семейство, архив, музеи и административни офиси.
Построен е на мястото на стария замък „Едо“. Общата му площ, включваща градините е 1,15 кв. км. По време на покачването на цените на имотите в Япония през 1980г. е оценен на по-висока стойност отколкото всички имоти в щата Калифорния взети заедно.
Кулата Токио (Tokyo Tower) е комуникационна и наблюдателна кула в Минато, Токио, издига се на 333м. , и е втората по височина структура в Япония. Структурата е вдъхновена от Айфеловата кула а решетката, е боядисана в бяло и оранжево, съобразно условията за въздушна безопасност.
„Шинджуку“(Shinjuku) е специален район в Токио, който представлява основен търговски и административен център, в който се намира част от най-натоварената ЖП гара в света (гара Шинджуку), както и сградата на Токийското правителство.

Ден 08: Токио- отпътуване

След закуска, трансфер от хотела до летището за отпътуване.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

7 нощувки в хотели категория 3* и 3+*, както следва:
3 нощувки в Осака
1 нощувка в Тойохаши
1 нощувка във Фуджино
2 нощувки в Тобу
7 закуски
6 обяда
Трансфери летище-хотел-летище
Транспорт по програмата
Англоговорящ гид
Обиколни турове с гид на Кобе, Киото, Нара, Осака, Фуджи, Хаконе, Йокохама, Токио

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет- около 550 евро
Туристическа застраховка
Застраховка „Отмяна на пътуването“ (силно препоръчителна!)

Забележка:
Цената е валидна при група над 15 човека. При по-малък брой записани по програмата, "Астра Холидей" си запазва правото да актуализира цената, според броя на събраните хора.