ФИЛИПИНИ-ПАНОРАМЕН ТУР

ФИЛИПИНИТЕ- ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА

ПРОГРАМАTA СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА

ПО МАРШРУТ: БОХОЛ-ПУЕРТО ПРИНЦЕСА-

ПАЛАВАН-ЕЛ НИДО
12 дни/ 10 нощувки- 2190 евро

Потвърдена група- 25.01.2020г.

ДЕН 1: СОФИЯ- ЗАМИНАВАНЕ

Отпътуване от летище София, терминал 2.

ДЕН 2: ПРИСТИГАНЕ В МАНИЛА /вечеря/

Кацане на летището в Манила, посрещане и трансфер до хотел от избрана категория.
След кратък път с кола от летището, настаняване в хотела.
Вечеря в местен ресторант, след което- време за релакс в хотела, и нощувка.

ДЕН 3: МАНИЛА /закуска, обяд/

Закуска в хотела, след което-полудневен тур на Манила.
Обиколката започва в сърцето на финансовия район на Филипините – Макати, където ще се потопим в пъстротата и суетата на ежедневието в този район, докато пътуваме към столицата Манила. Ще видим „Ризал Парк”, разположен покрай панорамния булевард „Роксас”, след което ще пристигнем в „Интрамурос”- заградения град с древни стени, църковни руини и реликви от времето на испанските Конкистадори. Обяд в местен ресторант в Манила, а след приключване на тура- трансфер до хотела, свободно време за почивка и шопинг по желание. Нощувка.

ДЕН 4: МАНИЛА /БОХОЛ /закуска, обяд, вечеря/

Закуска и отпътуване до Ная, за полет PR 2773, до Тагбиларан, в 09:20 ч,
кацане- 10:35ч. Пристигане и посрещане на летището от представител на местния ни партньор, след което ще се отправим на целодневен тур из живописния район на Бохол.
Хълмове, които изглеждат като перфектни могили от шоколад; примати, които са толкова малки, че удобно прилягат на дланта на ръката; ресторанти, които се носят леко надолу по реката...
Ще направим един незабравим поход от върховете към вълните, за да открием безброй чудеса по пътя.
Турът ще ни отведе до историческата забележителност, построена в чест на мирните отношения между Запада и Изтока. Ще посетим вековната църква "Баклайон", както и прилежащия към нея музей.
По пътя към „Шоколадовите хълмове”, ще прекосим гъстите „Махагонови гори” и тучно- зелените земи на Билар и Батуан.
Ще съзерцаваме живописната гледка към конусовидните възвишения в района, по- известни като Шоколадовите Хълмове, от върха на един от самите тях.
Ще направим едночасов круиз по р. Лобок, с местен катамаран, на борда на който ще се подкрепим с изобилен обяд, приготвен на барбекю, докато пред очите ни се редуват живописни картини на зелени хълмове, грациозно наклонени над реката кокосови дървета и мангрови палми...
Ще направим кратка спирка, за да се запознаете отблизо с популярния местен животински вид- тарсиер /филипински дългопет/.

Дългопетите са дребни бозайници, приспособени за нощен начин на живот по дърветата. Тялото им е с дължина едва 10-15 см., а опашката им е дълга и тънка – почти 2 пъти колкото тялото.

След приключване на тура- свободно време за почивка. Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 5: БОХОЛ - свободен ден /закуска/

Закуска в хотела, след което- възможност за допълнителен турс (срещу доплащане) - „Морски живот в Памилакан” /около 5 часа/, с включен обяд. Цена: 65 евро.
05:00ч.сутринта - разходка с лодка по морските води, югоизточно от град Тагбиларан, на борда на моторна стрела- лодка. Водите около остров Памилакан са дом на най-малко 6 вида китове и делфини.
Веднъж дошли на това място, е почти невъзможно да останете равнодушни и да не поискате да се върнете отново!
Идилията тук е пълна- слънцето озарява диамантените рифове, а натежали от морски дарове мрежи, радват местните рибари...
Вечерта- отново по желание и срещу доплащане- „Тур за наблюдение на феерия от светулки” /около 4 часа/, с включена био-гурме вечеря. Цена: 60 евро
Връщане в Бохол , време за релакс и нощувка.

ДЕН 6: БОХОЛ- ПУЕРТО ПРИНЦЕСА /закуска, обяд и вечеря/

Закуска в хотела и свободно време, след което- напускане на хотела и трансфер до пристанището в Тагбиларан, откъдето с кораб ще отпътуваме за Себу.
Пристигане и трансфер до летището за полет до Пуерто Принцеса.
Кацане- ранния следобед /ок. 15:00 ч./. Посрещане и запознаване с местния гид, след което- обиколен тур на града, в който ще видим:
Катедралата „Непорочното зачатие”; "Плаза Куартел"- национално историческо място от времето на Втората Световна Война;
Затворът "Иуахигу" и фермата за наказание- интересна алтернативна форма на съвременен затвор- без стени, в който част от затворниците танцуват специално за посетителите и продават свои произведения-грънчарски изделия, картини, и др.
След приключване на тура- трансфер до хотела и настаняване.

ДЕН 7: ПУЕРТО ПРИНЦЕСА, ПАЛАВАН- ПОДВОДНА РЕКА (закуска и обяд)

Закуска в хотела, след което- целодневна екскурзия, с включен в обяд: отпътуване за Сабанг, след това до Националния парк с подземната река. Разходката ни ще започне с обиколка на парка, по време на която ще видим интересни животни /различни породи маймуни, специфични и характерни за тези ширини, гущери и др./
Изключително природно наследство, паркът е премиерната дестинация за екотуризъм на Пуерто Принцеса. Той е вписан в престижните списъци на ЮНЕСКО за световно наследство, заради изключителната му универсална стойност и екологично значение, и като естествен обект на интензивна красота. Най-забележителната му природна особеност е великолепната "Подземна река", която тече под грандиозна карстова планина, и се влива в Южнокитайско море. Смятана е за "най-дългата плавателна подземна река в света", с дължина от 8,2 километра. Обяд в местен ресторант. По-късно- връщане в хотела, почивка и нощувка.

Ден 8: САБАНГ - ЕЛ НИДО /закуска, обяд, вечеря/

Ранна закуска в хотела, след което- трансфер до кея "Ел Нидо".
Време за пътуване (приблизително 4 ч.)
Трансфер до Ел Нидо "Минилок". Пристигане в курорта, посрещане и настаняване. Вечеря в курорта.
  • Ще бъде представен списък с възможностите за развлечения в „Ел Нидо Ризорт”.
Следва свободно време и нощувка.

ДЕН 9-11: СВОБОДНО ВРЕМЕ В КУРОРТА /закуска, обяд, вечеря/

Закуска в хотела, след което- цял ден свободно време за активна почивка, плаж и развлечения.

ДЕН 12: ЕЛ НИДО- МАНИЛА- ОТПЪТУВАНЕ /закуска/

Закуска в курорта, след което- отпътуване за полет до Манила, трансфер с лодка и по суша от курорта до летище "Ел Нидо". Следва полет до Манила и посрещане от представител на местния ни партньор, който ще ни помогне вземем полета си за връщане.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

10 нощ. на човек, в избрана категория хотел,както следва:
2 нощ. в Манила
2 нощ. в Бохол
2 нощ. в Пуерто Принцеса, Палаван
4 нощ. в градинска къща на брега в Ел Нидо
10 закуски
8 обяда
7 вечери
Всички трансфери по програмата
Еднопосочен фериботен билет от Бохол до Себу
Всички входни такси за посещаваните обекти
Англоговорящ гид по време на туровете

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет- София- Манила-София
Туристическа застраховка